Julefrokost 2021

Julefrokost 2021

Julefrokost 2021

Julefrokost i Turforeningen

Hvorfor fejrer vi jul den forkerte dag?
Omkring år 300 besluttede de kristne kirkefædre, at jesus var blevet født den 25 december.
Men Norden adskiller sig fra resten af verden ved, at fejre hans fødelsdag den 24 december.

Den nordiske skik, stammer fra tiden før det mekaniske urs opfindelse.
En ny dag begyndte dengang ved solnedgang, i stedet som nu ved midnat.

Julen er hjerternes fest og et lyspunkt i en mørk tid, lad os feste for det nye år, og for at vi går mod lysere tider.

Deltag i en hyggelig og klassisk julefrokost i foreningen hvor vi naturligvis skal igennem de traditionelle frokost anretninger med vin og øl. udover at du får muligheden for at få en hyggelig sludder med foreningens andre medlemmer, samt evt. en svingom og en sang, så snupper vi også et slag Amerikansk lotteri.

Vi ser frem til at se dig, Lørdag 27 november

 

Nordsjælland Turforening

DETALJERNE

HVORNÅR
Lørdag den 27 november, kl 14:00

MØDESTED
Fælleslokalet Meulenborg Park 1
3070 Snekkersten

TURENS VARRIGHED
Det er svært at sige

PRIS
Medlem 225kr.
Gæster 300kr.
Mad og drikkevarer er inkluderet i prisen.
( SPAR 75KR BLIV MEDLEM HER)

TILMELDING
Hurtigst muligt, og senest 15. novemer
BETALING
Ved tilmelding eller senest 15. November - på foreningens konto 9570 13270597 eller på MobilePay til 29 91 41 48. Husk at notere hvilket arrangement i betaler til, på overførslen.

TILMELDING

    Navn *
    Telefon *
    E-mail *
    Medlemnr *
    Antal gæster     
    Kommentar

    Julefrokost eller julebord er i Skandinavien en festlig lejlighed typisk i december måned op til jul, hvor der oftest spises traditionel julemad. Til dette måltid inviteres ofte venner og familiemedlemmer, så man er et større selskab. Julefrokost kan også være en firmafest, oftest afholdt i julemåneden, men nogle gange også i november/januar. De tidligste julefrokoster, der findes bevis for, blev holdt fra 1940'erne[1]

    Begrebet julefrokost anvendes i Danmark, mens man i SverigeNorge og Finland anvender julebord (bokmål)/julbord (svensk)/joulupöytä (finsk)

    Ligesom juleaften har sine madtraditioner, består julefrokosten af traditionelle retter – koldt smørrebrød, gerne med marineret sild som en hovedingrediens, suppleret af lune retter som flæskestegfrikadellerleverpostejmedisterpølse og mørbrad. Hertil føjes drikkevarer som især snaps/akvavit og øl (gerne julebryg). Børn drikker typisk sodavand til julefrokost, men får dog af og til en juleøl.

    En julefrokost i forbindelse med arbejdet er en lidt anden konstruktion, hvor man spiser sammen og kommer hinanden mere nær og "drikker dus" mere end på andre tidspunkter af året. Den afholdes normalt i november eller december – før juleaften.

    Julefrokoster er nærmest blevet en fast bestanddel på arbejdsmarkedet i mange virksomheder. Julefrokoster har en betydning for det sociale og psykologiske miljø i en virksomhed, og nogle kombinerer dem endda med teambuilding i større eller mindre grad.

    Tiden i og omkring julefrokoster og påskefrokoster har ofte haft ry for at være en tid med mange trafikforseelser vedr. spirituskørsel.